Příčiny vzniku cukrovky

Příčiny vzniku cukrovky

Najčastější důvod vzniku cukrovky je výběr nesprávné snídaně. Není dobré mít na snídani potraviny s vysokým glykemickým indexem nebo sladké. Dnes běžně dětem dáváme na snídani kakao, sladké cereálie, bílé pečivo a pod. To jsou všechno rychlé cukry. Tyto potraviny se na snídani nedoporučují. Lidé nepoznají svoje biologické hodiny. Nevědí, že pankreas, který nám produkuje inzulín a slezina pracují od 9-té hodiny do 11-té hodiny. V té době tělo nejlépe…Čtěte více
Pohybové formy na zmírnění bolesti

Pohybové formy na zmírnění bolesti

I formou pohybu nebo sportu můžeme předchádzet nebo zmírňovat bolesti. Mezi ty nejlepší patří: Chůze: posiluje vytrvalost, snižuje stres, a samozřejmě pomáha zmírnit bolest. Stačit může už půl hodina denně. Plavání: posiluje svaly, šetří klouby a pomáhá vám zůstat flexibilní a pružní. Jóga: zmírňuje bolesti a hladinu kortizolu v těle. V praxi třeba věnovat pozornost cvičení, které je jemné na páteř a klouby. Cvičení: různé druhy cvičení posiluje kosti a zvyšují svalovou…Čtěte více
Migréna: Příznaky, Příčiny a První Pomoc

Migréna: Příznaky, Příčiny a První Pomoc

Migréna se liší od běžné bolesti hlavy. Jde o chronické nervové onemocnění, kde charakteristické příznaky jsou pulzující bolest hlavy, většinou na jedné straně. Bolest hlavy trvá od 4 do 72 hodin. Často je provázená i silným pocitem na zvracení a někdy i samotným zvracením. Bolesti mohou být provázené i zvýšenou citlivostí na vnější podněty a to světlo nebo hluk. Další nepříjemné příznaky migrény mohou být úzkost, bledost pokožky, potění. PŘÍČINY, KTERÉ…Čtěte více
Kokosový olej a cukrovka: Přírodní cesta k zdraví

Kokosový olej a cukrovka: Přírodní cesta k zdraví

Trápí vás cukrovka? Víte o tom, že kokosový olej, maliny nebo citrony dokáží pomoci optimalizovat hladinu cukru v krvi?  CO JE KOKOSOVÝ OLEJ A PROČ HO POUŽÍVAT I V KUCHYNI? Kokosový olej je rostlinný olej získávaný z jader zralých kokosových ořechů. Jeho oblíbenost stoupá, hlavě pro jeho účinky a možnosti uplatnění. Kokosový olej se využívá v medicíně, potravinářství, ale i gastronomii. Konzumace kokosového oleje má mnohé příznivé účinky na lidský…Čtěte více
Tyto potraviny Vás zbaví ekzému

Tyto potraviny Vás zbaví ekzému

Ekzém a dermatitida jsou kožní onemocnění, které způsobují na pokožce zapálení, svědění a vysušují pokožku. Tyto příznaky se většinou dostaví jako reakce organismu na alergen. Více o příčinách vzniku ekzémů jsme psali v článku Ekzému | příčiny, příznaky a formy. Léky, které v dnešní době používáme na ekzémy jsou antibiotika, antihistaminika a kortikosteroidy, které provázejí různé nežádoucí účinky. Někdy stačí, když upravíme naší životosprávu a zařadíme do jídelníčku jiné potraviny a některé…Čtěte více