
Recept na nízkosacharidový, bezlepkový chléb
Hledáte chutné nízkosacharidové recepty? Co tak napéct si vlastní nízkosacharidový bezlepkový chléb, vhodný nejen při low carb dietě. Můžete ho péct i při bezlepkové dietě nebo při udržení si zdravého životního stylu.
Na nízkosacharidový chléb budete potřebovat:
-125 g nízkosacharidové mouky (jedno balení)
-180 ml vody
-1 polévková lžíce oleje
-1 vejce
-15 ml jablečného octu
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Mouku, olej, vejce, jablečný ocet a vodu smíchejte v misce. Můžete použít dřevěnou vařechu nebo ruční mixér. Připravte si těsto, které spojte do požadovaného tvaru a nechte ho takto oddychovat asi 15 minut.
- Po 15 minutách těsto přeložte na plech, vložte do trouby a pečte 45-50 minut.
Tip:
Kvůli složení mouky nebude těsto takové hladké jako při jiných moukách. Nízkosacharidový chléb si ke konci můžete posypat různými semínky (lněné, slunečnicové…).
Dobrou chuť 🙂
Růženka
Denno-denně se vrtám v hledání odpovědí na otázky o zdraví. Nemyslím si, že je důvod si to nechat pro sebe 🙂 Proto se se všemi zajímavostmi a informacemi dělím v každém textu, v každém článku.
Latest posts by Růženka (see all)
- Kukuřice setá - 15. března 2021
- Kokoška pastuší tobolka - 10. března 2021
- Jmelí bílé - 23. února 2021