Recept na nízkosacharidový, bezlepkový chléb

Recept na nízkosacharidový, bezlepkový chléb

Hledáte chutné nízkosacharidové recepty? Co tak napéct si vlastní nízkosacharidový bezlepkový chléb, vhodný nejen při low carb dietě. Můžete ho péct i při bezlepkové dietě nebo při udržení si zdravého životního stylu.

Na nízkosacharidový chléb budete potřebovat:

-125 g nízkosacharidové mouky (jedno balení)

-180 ml vody

-1 polévková lžíce oleje

-1 vejce

-15 ml jablečného octu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Mouku, olej, vejce, jablečný ocet a vodu smíchejte v misce. Můžete použít dřevěnou vařechu nebo ruční mixér. Připravte si těsto, které spojte do požadovaného tvaru a nechte ho takto oddychovat asi 15 minut.
  3. Po 15 minutách těsto přeložte na plech, vložte do trouby a pečte 45-50 minut.

Tip:

Kvůli složení mouky nebude těsto takové hladké jako při jiných moukách. Nízkosacharidový chléb si ke konci můžete posypat různými semínky (lněné, slunečnicové…).

Dobrou chuť 🙂

Miška

Jsem veselý člověk, který miluje psaní. Je mou vášní, mojim hobby a jsem vděčná za to, že je psaní i mou prací. Těší mě, když vidím, že svými texty dokážu oslovit nebo přinést nové informace.
Miška

Written by Miška View all posts by this author →

Jsem veselý člověk, který miluje psaní. Je mou vášní, mojim hobby a jsem vděčná za to, že je psaní i mou prací. Těší mě, když vidím, že svými texty dokážu oslovit nebo přinést nové informace.