Příčiny vzniku cukrovky

Příčiny vzniku cukrovky

Najčastější důvod vzniku cukrovky je výběr nesprávné snídaně. Není dobré mít na snídani potraviny s vysokým glykemickým indexem nebo sladké. Dnes běžně dětem dáváme na snídani kakao, sladké cereálie, bílé pečivo a pod. To jsou všechno rychlé cukry. Tyto potraviny se na snídani nedoporučují. Lidé nepoznají svoje biologické hodiny. Nevědí, že pankreas, který nám produkuje inzulín a slezina pracují od 9-té hodiny do 11-té hodiny. V té době tělo nejlépe zpracovává cukry. Takže do 9té bychom neměli jíst nic sladké. MEZI NEJČASTĚJŠÍ VAROVNÉ PŘÍZNAKY CUKROVKY PATŘÍ: neustálá žízeň, nadměrný příjem tekutin, nadměrné močení, vyčerpanost, únava, hlad, svědění těla. JAKÉ JSOU…Čtěte více
Pohybové formy na zmírnění bolesti

Pohybové formy na zmírnění bolesti

I formou pohybu nebo sportu můžeme předchádzet nebo zmírňovat bolesti. Mezi ty nejlepší patří: Chůze: posiluje vytrvalost, snižuje stres, a samozřejmě pomáha zmírnit bolest. Stačit může už půl hodina denně. Plavání: posiluje svaly, šetří klouby a pomáhá vám zůstat flexibilní a pružní. Jóga: zmírňuje bolesti a hladinu kortizolu v těle. V praxi třeba věnovat pozornost cvičení, které je jemné na páteř a klouby. Cvičení: různé druhy cvičení posiluje kosti a zvyšují svalovou hmotu, samozřejmě třeba dbát na jemnost. Další cestou jsou přírodní byliny,jejiž kombinací se bolest dá nejen zmírnit ,ale i léčit. Účinnou kombinaci 12ti léčivých bylin představuje přírodní Master balzám a další přírodní…Čtěte více
Migréna: Příznaky, Příčiny a První Pomoc

Migréna: Příznaky, Příčiny a První Pomoc

Migréna se liší od běžné bolesti hlavy. Jde o chronické nervové onemocnění, kde charakteristické příznaky jsou pulzující bolest hlavy, většinou na jedné straně. Bolest hlavy trvá od 4 do 72 hodin. Často je provázená i silným pocitem na zvracení a někdy i samotným zvracením. Bolesti mohou být provázené i zvýšenou citlivostí na vnější podněty a to světlo nebo hluk. Další nepříjemné příznaky migrény mohou být úzkost, bledost pokožky, potění. PŘÍČINY, KTERÉ MOHOU VYVOLAT MIGRÉNU Za hlavní příčinu vzniku migrén je považovaná porucha rovnováhy hormonu serotoninu a jeho účinky na krevní cesty, který zvyšuje propustnost cévní stěny pro některé látky. V tomto případě dochází…Čtěte více
Kokosový olej a cukrovka: Přírodní cesta k zdraví

Kokosový olej a cukrovka: Přírodní cesta k zdraví

Trápí vás cukrovka? Víte o tom, že kokosový olej, maliny nebo citrony dokáží pomoci optimalizovat hladinu cukru v krvi?  CO JE KOKOSOVÝ OLEJ A PROČ HO POUŽÍVAT I V KUCHYNI? Kokosový olej je rostlinný olej získávaný z jader zralých kokosových ořechů. Jeho oblíbenost stoupá, hlavě pro jeho účinky a možnosti uplatnění. Kokosový olej se využívá v medicíně, potravinářství, ale i gastronomii. Konzumace kokosového oleje má mnohé příznivé účinky na lidský organismus. Studie z roku 2008 Trusted Source zjistila, že lidé, kteří konzumovali tuky se středně dlouhým řetězcem jako  kokosový olej, jako součást plánu na hubnutí, ztratili více tuku než účastníci,…Čtěte více
Tyto potraviny Vás zbaví ekzému

Tyto potraviny Vás zbaví ekzému

Ekzém a dermatitida jsou kožní onemocnění, které způsobují na pokožce zapálení, svědění a vysušují pokožku. Tyto příznaky se většinou dostaví jako reakce organismu na alergen. Více o příčinách vzniku ekzémů jsme psali v článku Ekzému | příčiny, příznaky a formy. Léky, které v dnešní době používáme na ekzémy jsou antibiotika, antihistaminika a kortikosteroidy, které provázejí různé nežádoucí účinky. Někdy stačí, když upravíme naší životosprávu a zařadíme do jídelníčku jiné potraviny a některé vyloučíme. Měli bychom hlavně zvýšit příjem omega 3 kyselin, kyseliny gama-linoleové, ovoce a zeleniny. Pojďme si tyto potraviny rozebrat a povědět si něco o nich v spojitosti s ekzémy. POTRAVINY,…Čtěte více